Institute of Banking Personnel Selection : Article

APTITUDE WORKOUT -IV
  • 2016-07-10
APTITUDE WORKOUT -IV
 BANK 

Directions (Q 1-5): What should come in place of question mark (?) in the following questions?

 

1. 83.04 - 66.46 - 11.71 = ?

      a) 5.63      b) 2.92      c) 3.87     d) 4.76

      e) None of these

 

2. 3.4 X 85  2.5 = ?

      a) 104.8    b) 121.2   c) 115.6   d) 108.4

      e) None of these

 

3.   52% OF 1500 = ?

      a) 190    b) 260  c) 780  d) 680  e) None of these

 

4. 19.25 X 16.4 X ? = 3472.7

       a) 15   b) 17  c) 12  d) 14 e) None of these

 

5. 14% of 255 + ? % of 405 = 124.8

      a) 22  b) 24 c) 18 d) 15 e) None of these

 

Directions (Q.6-10): What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following questions ? (Note: You are not expected to calculate the exact value.)

 

6. (23.001)2 = ?

      a) 470 b) 530 c) 650 d) 500  e) 620


 7. 33.0003% of 509.999 = ?

      a) 155 b) 185 c) 170 d) 100 e) 140


 8. 1212.12 + 2121.21 + 1122.22 = ?

      a) 4000             b) 4455         c) 5000

      d) 5555             e) 4555

 

9. 919.999  25.002 X 13.996 = ?

      a) 495 b) 525 c) 450 d) 515 e) 540

 

10. 30.003 X 17.998 + 63.010 = ?

      a) 575 b) 600 c) 550 d) 650 e) 500


1. e

2. c

3. d

4. e

5. a

6. b

7. c

8. b

9. d

10. b

...