Institute of Banking Personnel Selection : Article

COMPUTER PRACTICE SET FOR IBPS PO MAINS
  • 2016-10-21
COMPUTER PRACTICE SET FOR IBPS PO MAINS
 BANK 

1.  What type of technology allows you to use your finger, eye, or voice print to secure your information resources?
(a) Haptics                                       
(b) Caves
(c) Biometrics                   
(d) RFID
(e) All of above

2. Which of the following is the communication protocol that sets the standard used by every computer that accesses web based information? 
(a) XML
(b) DML
(c) HTTP
(d) HTML
(e) None of these

3. Which among the following options is the line that describes the contents of the message while sending an e-mail?

(a) BCC
(b) to
(c) subject
(d) cc
(e) None of these

4. What is Disk operating system referred for?

(a) Memory management system
(b) Operating system which contains the disk-oriented commands and uses disk devices for permanent storage
(c) DOS
(d) Both (b) and (c)
(e) None of these

5. Which among the following is a software design technique that emphasizes separating the functionality of a program into independent, interchangeable modules?

(a) Programming language
(b) Programming structure
(c) Modular programming
(d) Logic chart
(e) None of these

6. Which number system is used by computers to store data and perform calculations?

(a) binary
(b) octal
(c) decimal
(d) hexadecimal
(e) None of these

7. C was developed by ______. 
(a) Ada Byron
(b) Bill Gates
(c) Blaise Pascale
(d) Dennis Ritchie
(e) None of these

8. A Data Base Administrator (DBA) is a ______.

(a) Program
(b) Person
(c) Application
(d) Operating system
(e) None of these

9. When a real-time telephone call between people is made over the Internet using computers, it is called __________.
(a) a chat session
(b) an e-mail
(c) an instant message
(d) Internet telephony
(e) None of these

10. 30,000 bytes is nearly equal to _________. 

(a) 30 KB
(b) 3 MB 
(c) 3 GB
(d) 3 TB 
(e) None of these 

ANSWER:

1-c       2-c       3-c       4-d       5-c      

6-a       7-d       8-b       9-d       10-a

...