Daily Updates

Computer Q&A Used For Banking IBPS PO Mains
  • 2016-10-07
Computer Q&A Used For Banking IBPS PO Mains

1. What is JDBC?

(a) Utility Software
(b) Application Software
(c) Application Programming Interface (API)
(d) Programming Language
(e) None of the above


2. Which of the following is/are modifier keys in a computer? 
(a) Ctrl
(b) Alt 
(c) Shift 
(d) Both (b) and (c)
(e) All of the above

3. What is the term used for measurement of how fast data moves from one place to another?
(a) data per unit
(b) bits per second
(c) bits per hour
(e) ratio per bit
(d) None of the above

4. Which among the following term is related to the collection of links throughout the Internet that creates an interconnected network?
(a) WWW
(b) Web
(c) World Wide Web
(d) All of the above options
(e) Wide Area Web

5. Pascaline is among which of the type of machine? 
(a) Mechanical machine
(b) Arithmetic machine
(c) Division machine
(d) Difference machine
(e) None of the above

6. The first electronic digital computer contained _________?
(a) Electronic valves
(b) Neural Networks
(c) Fuzzy Logic
(d) Semiconductor memory
(e) None of these

7. Which of the following is a term for the process of trading goods over the Internet?
(a) e-selling-n-buying
(b) e-trading
(c) e-finance
(d) e-salesmanship
(e) e-commerce

8. What does a Bug mean?  
(a) Logical error in a program
(b) Syntax error in a program
(c) Run time error
(d) Both (a) and (b)
(e) None of the above

9. Which among the following term is used for those hardware devices that are not part of the main computer system and are often added later to the system?
(a) clip art
(b) highlight
(c) execute
(d) peripheral
(e) None of these

10. What is Direct X?   

(a) Operating system
(b) Software that drives graphics hardware
(c) Web browser
(d) Word processing software
(e) None of these

ANSWER:

1-C      2-E      3-B      4-D      5-B

6-A      7-E      8-A      9-D      10-B

...