Daily Updates

Find an Error for IBPS PO
  • 2016-10-06
Find an Error for IBPS PO

Directions (Q.1-10): In this section, a number of sentences are given. The sentences are given in different parts. Read each sentence to find out whether there is an error in any part. No sentence has more than one error. When you find an error in any of the parts indicate your response.

1. You can  learnt swimming  if you have a little patience.

(a) You can                (b) Learnt swimming

(c) If you have            (d) A little patience

(e) No error  

2. He become  an M.P.  in the recent election  from a backward constituency.

(a) He become            (b) An M.P.

(c) In the recent election      (d) From a backward constituency

(e) No error  

3. Games and sports are very essential for  the proper developments of  our body and soul.

(a) Games and sports are                (b) Very essential for

(c) The proper developments of    (d) Our body and soul

(e) No error  

4. The neglect of women costs the world  a great deal both in  economic and in social terms.

(a) The neglect of women            (b) Costs the world

(c) A great deal both in            (d) Economic and in social terms

(e) No error  

5. He got a  upper hand in the  debate because of  his fluency in English

(a) He got a                      (b) Upper hand in the

(c) Debate because of        (d) His fluency in English

(e) No error 

6. They agreed  to repair the damage  freely of charge.

(a) They agreed            (b) To repair

(c) the damage            (d) Freely of charge

(e) No error

7. When Darun heard the news that his father had been hospitalised, he cancelled his trip  and returned back to his village.

(a) When Darun heard the news that his father had been hospitalised

(b) He cancelled his trip

(c) And returned back

(d) to his village

(e) No error

8. The Governing Board  comprises of  several distinguished personalities.

(a) The Governing Board        (b) Comprises of

(c) Several distinguished        (d) personalities

(e) No error

9. My uncle does not spend  so much money on that house unless he thinks of moving in soon.

(a) My uncle does not spend

(b) So much money on that house

(c) Unless he thinks of

(d) moving in soon

(e) No error

10. Neither my sister nor my brother  are interested in moving to another house.

(a) Neither my sister nor my brother

(b) Are interested

(c) In moving to

(d) another house

(e) No error


ANSWER:

1. (b)     2.  (a)     3.  (b)     4.  (e)     5. (a) 

6.  (d)     7.  (c)     8. (b)     9.  (a)     10.  (b) 


...