Daily Updates

TNPSC Group 4 English (Synonyms)
  • 2016-10-03
TNPSC Group 4 English (Synonyms)

1.Once a village was afflicted by drought

a)troubled                   b)oppressed

c)tormented                d)struck

2.He leaped about in joy upon realizing his true nature.

a)walked                     b)jumped

c)town                         d)lie down

3.Some animals are on the verge

a)border                      b)brim

c)limit                         d)brink

4.Scientists are peering through their telescope

a)spying                      b)watching

c)grazing                     d)staring

5.The rules are made to be enforced.

a)important                 b)imposed

c)neglected                 d)diverted

6.Prithi grinned and went on

a)smiled                      b)Snarled

c)laughed                    d)rejoiced

7.He liked to help the workers when they renovated a house on his own streets

a)repaired                   b)constructed

c)decorated                 d)destroyed

8.He held out his battered hat for alms

a)collided                    b)punched

c)demolished              d)ruined

9.I expect you not only to master music; I expect you to save the planet

a)be skillful                b)excel in

c)transcend                 d)be able

10.It is an invidious thing to distinguish between comparative values of knowledge and character.

a)unjust                       b)hateful        

d)immoderate             d)critical


ANSWER:

1-a        2- b     3-d     4-c     5-b     6-a     7-a     8-d     9-b     10-a

...