Daily Updates

Time and Distance For IBPS
  • 2016-09-29
Time and Distance For IBPS

1.A man in a train notices that he can 21 telephone posts in one minute. If they are known to be 50 meters apart, then at what speed is the train travelling?

a)55km/hr       b)57km/hr      

c)60km/hr       d)63km/hr

2.A is faster than B. A and B each walk 24km.The sum of their speeds is 7km/hr and the sum of times taken by them is 14 hours. Then, A’s speed is equal to:

a)3km/hr         b)4km/hr        

c)5km/hr         d)7km/hr

3.A motorist covers a distance of 39km in 45 minutes by moving at a speed of x kmph for the first 15 minutes, then moving at double the speed for the next 20 minutes and then again moving at his original speed for the rest of the journey.Then, x is equal to :

a)31.2              b)36                 c)40                 d)52

4.Mary jogs 9km at a speed of 6km per hour. At what speed would she need to jog during the next 1.5 hours to have an average of 9km per hour for the entire jogging session?

a)9kmph          b)10kmph      

c)12kmph        d)14kmph

5.A train when moves at an average speed of 40kmph,reaches its destination on time.when its average speed becomes 35Kmph, then it reaches its destination 15 minutes late. Find the length of journey.

a)30km            b)40km          

c)70km            d)80km

6.Robert is travelling on his cycle and has calculated to reach point A at 2pm. If he travels at 10kmph; he will reach there at 12 noon if he travels at 15kmph.At what speed must he travel to reach A at 1pm?

a)8kmph          b)11kmph

c)12kmph        d)14kmph

7.A train can travel 50% faster than a car.Both start from point A at the same time and reach point B 75kms away from A at the same time. On the way, however the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations.The speed of the car is:

a)100kmph      b)110kmph

c)120kmph      d)130kmph

8.Excluding stoppages, the speed of a bus is 54kmph and including stoppages, it is 45kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

a)9       b)10     c)12     d)20

9.In Covering a distance of 30km, Abhay takes 2 hours more than Sameer. If Abhay doubles his speed, then he would take 1 hour less than Sameer. Abhay’s speed is:

a)5kmph          b)6kmph

c)6.25kmph     d)7.5kmph

10.If a person walks at 14km/hr instead of 10km/hr, he would have walked 20km more. The actual distance travelled by him is:

a)50km            b)56km          

c)70km            d)80km

ANSWER:

1-c       2-b       3-d       4-c       5-c

6-c       7-c       8-b       9-a       10-a

 

...