Daily Updates

English Important Q & A
  • 2016-09-26
English Important Q & A

1.’Profound’ means.

a) Deep and Strong     b)Weak

c)Spoken                     d)Awakened

2.’Posthumosly’ means.

a)Before Death                       b)During Life

c)After Death              d)During ill

3.In which year Rani Lakshmibai Joined in the ‘Sepoy Mutiny’ against British Government?

a)1858             b)1859             c)1857             d)1856

4.Jhansi Rani’s husband name is.

a)Babu Rao     b)Baji Rao     

c)Tanita Tope d)Gangadar Rao

5.Who is the ‘Bird Man’ of India?

a)Dr.Abdul Kalam      b)Dr.Salim Ali

c)R.K.Narayanan        d)Thakazhi Sivasankaran Pillai

6.Gandhiji practiced law at

a)South Africa                        b)U.S.A

c)Russia                      d)India

7.Champara and kheda Satyagraha held in the year

a)1919             b)1918            

c)1920             d)1928

8.Gandhi- Irwin pact was signed in

a)March 1932 b)March 1942

c)March 1921 d)March 1931

9.Who gave the title ‘Mahatma’ to Gandhiji

a)Vallabai Patel                      b)Motilal Nehru

c)C.Rajagopalachari   d)Rabindranath Tagore

10.Nehru was born on

a)14th November,1889            b)14th October,1888

c)14th November,1888            d) 14th November,1887


ANSWER:

1-a        2- c       3-c      4-d        5-b        6-a        7-b        8-d        9-d        10-a

...