Daily Updates

CURRENT AFFAIRS (26.09.16)
  • 2016-09-25
CURRENT AFFAIRS (26.09.16)

1. Who was recently named the captain of the India's all time Test XI by Wisden?
a) MS Dhoni
b) Virat Kohli
c) Sourav Ganguly
d) Sachin Tendulkar

2. Name the Oscar-winning director of movie LA Confidential who passed away recently?
a) Curtis Hanson
b) Alfred Hitchcock
c) James Cameron
d) Christopher Nolan

3. Which of the following island will not be connected with the submarine Optical Fibre Cable (OFC) that will be created between Chennai and Andaman and Nicobar Islands?
a) Little Andaman
b) Car Nicobar
c) Havelock
d) Neil Island

4. CCEA approved the process of winding up of a joint venture company. Name it.
a) Hindustan copper limited
b) Hindustan Diamond Company
c) Diamond Trading Company
d) None of the above

5. The Union Cabinet approved signing and ratification of tax agreement with which nation?
a) Samoa 
b) Fiji
c) Palau
d) Australia 

6.    Name the Pakistani cricketer who became the first Pakistani to receive Test mace from ICC.
a)    Mohammad Hafeez
b)    Shahid Afridi
c)    Misbah-ul-Haq
d)    Younis Khan

7.    Who of the following was appointed as the Indian ambassador to the United States of America?
a)    Pavan Kapoor
b)    Navtej Sarna 
c)    Pankaj Saran
d)    Ronen Sen

8.  
  Who of the following topped in the 2016 Forbes list of 100 Richest Indians?
a)    Azim Premji
b)    Acharya Balkrishna 
c)    Anil Ambani
d)    Mukesh Ambani

9.  
  In what number of high focus districts the Union Government will soon launch Mission Parivar Vikas for improved family planning services?
a)    120
b)    136
c)    145
d)    162

10.    Who of the following was appointed as the Chief Justice of Kerala High Court?
a)    Girish Chandra Gupta 
b)    Mohan M. Shantanagoudar
c)    Chittatosh Mookerjee
d)    Ashok Bhushan


ANSWER:

1. (a)     2. (a)    3. (d)     4. (b)     5. (a) 

6. (c)     7. (b)    8. (d)     9. (c)     10. (b) 


...