Current Affairs

CURRENT AFFAIRS
  • 2016-07-15
CURRENT AFFAIRS
 SSC 

1.Which Indian bowler topped the all-rounders list in the latest ICC rankings besides being placed second in bowling?
A.Hardik pandya
B.Ashish nehra
C.Mohammed Shami
D.Ravichandran Ashwin

 

2.How many Indians additionally qualified for the Rio Olympics making the total count of the qualifiers to the three digits figures?
A.5
B.6
C.11
D.8

 

3.Which Indian-American professor, who goes by single name has been named the dean of University of North Texas College of Information in the U.S?
A.Dr Bhaskar Datta
B.Dr. S Christopher
C.Dr. Kaushik
D.Dr. Kinshuk

 

4.In which company along with France’s Safran Helicopter Engines is set to jointly establish a helicopter engines maintenance, repair and overhaul (MRO) centre?
A. Honeywell Aerospace
B.Bharat Electronics Ltd.
C.BrahMos Aerospace Private Ltd.
D.Hindustan Aeronautics Ltd.

 

 

5.In which company, a contract has awarded to make air frame parts for the AS565 MBe Panther by the renowned Airbus Helicopters?
A.Mahindra Aero structures
B.Apollo Microsystems
C.Drone Aerospace Systems
D.Acumen Aviation

 

6.For which country’s capital visit, Prime Minister Narendra Modi to made a bilateral relationship?
A.China
B.Africa
C.United States
D.Japan

 

7.Who is conferred with the 51st Jnanpith Award is one of the highest Indian literary awards presented by the President of India?
A.Raghuveer Chaudhari
B.Rajesh Pillai
C.Bhalchandra Nemade
D.Kedarnath Singh

 

8.Which online shopping has acquired Bangalore-based Cubeit to gain access to its employees also to expand its technology team?
A.Snapdeal
B.Flipkart
C.Myntra
D.Amazon

 

9.Which date is observed as Malala Day to raise awareness and to help girls get their right to education?
A.July 22
B.July 13
C.July 12
D.July 14

 

10.Which company honoured Indian shuttler Saina Nehwal by gifting her the 1st anniversary edition of Indian Car of The year – Creta for her Australian Open Win?
A.Ford
B.Honda
C.Hyundai
D.TATA

 


ANSWER:

 

1-d       2-b       3-d       4-d       5-a      

6-b       7-a       8-c       9-c       10-c

...