Current Affairs

CURRENT AFFAIRS(14/07/2016)
  • 2016-07-13
CURRENT AFFAIRS(14/07/2016)
 SSC 

1.What is the name of the reform bill along with H-1B would prevent Indian companies from hiring IT professionals which is introduced by the US?
A.V-1 Lisa
B.V-2 Lisa
C.L-2 Visa
D.L-1 Visa

 

2.Which Indian women’s hockey team captain has dropped from the Rio Olympics squad owing to lack of performance and attitude problems?
A.Jaspreet Kaur
B.Mamta Kharab
C.Deepika Kumari
D.Ritu Rani

 

3.Which President announced stationing of forces to bolster eastern flank of Nato, one of four new battalions, at Warsaw meeting?
A.Barack Obama, US
B.Abdul Hamid, Bangladesh
C.Bidhya Devi Bhandari, Nepal
D.Pranab Mukherjee, India

 

4.Who is appointed as acting Chief Secretary of Delhi in the absence of K. K. Sharma, who will remain on leave till July 25?
A.Suresh Prabhu
B.Umesh Gupta
C.Ramesh Negi
D.Nagarjun Naren

 

5.Who won a historic 22nd Grand Slam title defeating German professional tennis player Angelique Kerber by 7-5, 6-3 in the Wimbledon held at London?
A.Roger Federer
B.Novak Djokovic
C.Andy Murray
D.Serena Williams

 

  6.Former sportsperson Amal Datta passed away recently. He was associated with which of the following sports?

a)    Cricket
b)    Hockey
c)    Football
d)    Polo

 

7.Name the country from which India in July 2016 announced its plan to evacuate its nationals in view of violence there.
a)    Angola
b)    South Sudan
c)    Botswana
d)    Benin

 


8. Which of the following death metal bands won the G-Shock Wacken Metal Battle 2016 at the recently held Bangalore Open Air?

a)    Kryptos
b)    Elemental
c)    Vader
d)    Skull Fist

9.What is the bi-nodal agreement signed by The Defense Research and Development Organization (DRDO) incorporates with IIT-Bombay and Madras?
A.OCPT
B.NOPT
C.MOPT
D.COPT

10.Who has appointed as the Chairman and Managing Director of Konkan Railway Corporation Limited (KRCL)?
A.Ramesh Parthiv
B.SARAT KUMAR ACHARYA
C.Dinesh K Sarraf
D.Sanjay Gupta



ANSWER:

1-d    2-d    3-a    4-c    5-d    6-c    7-b 8-b      9-d    10-d

 


...