Current Affairs

CURRENT AFFAIRS (11.11.16)
  • 2016-11-10
CURRENT AFFAIRS (11.11.16)
  

1. The Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (AMCDRR) 2016 was held at which place?
a) Incheon
b) Beijing
c) Delhi
d) Bangkok

2. Which city will host the 2018 Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (AMCDRR)?
a) Mongolia
b) Incheon
c) Beijing
d) Delhi

3. Which Indian was elected as a Member of International Law Commission (ILC) of UN recently?
a) Narinder Singh
b) Aniruddha Rajput
c) Vikram Verma
d) Suresh Chandra

4. Which company became to first one to get RBI approval for debt recast under Scheme for Sustainable Structuring of Stressed Assets?
a) Tata Steel Limited
b) Oil India Limited
c) ABB India Limited
d) Hindustan Construction Company Limited
 
5. Which city hosted the International Oil and Gas Conference and Exhibition Petrotech-2016?
a) New Delhi 
b) Tokyo 
c) London
d) Cairo

6. Who is the author of the book titled “An Era of Darkness : The British Empire in India” that was recently released by released by the Vice President of India M. Hamid Ansari?
a) Sashi Tharoor
b) Sunderlal Bahuguna
c) Paranjoy Guha Thakurta
d) None of the above

7. The Ministry of Environment, Forest and Climate Change recently constituted a four-member team for conservation and management of which of the following lakes?
a) Wular Lake
b) Pulicat Lake
c) Chandra Taal
d) Loktak Lake 

8. World’s first hydrogen-powered and zero-emission passenger train was recently unveiled in which of the following countries?
a) Italy
b) France
c) Germany
d) The Netherlands

9. Who won the 2016 BNP Paribas Masters Doubles title?
a) Pierre-Hugues Herbert and Nicolas Mahut 
b) Henri Kontinen and John Peers
c) Bob Bryan and Mike Bryan
d) Rohan Bopanna and Daniel Nestor

10. 
Who won the 2016 WTA Elite Singles Trophy?
a) Petra Kvitova
b) Elina Svitolina
c) Venus Williams
d) None of the above


ANSWER:

1. (c)     2. (a)     3. (b)     4. (d)     5. (a) 
6. (a)     7. (d)     8. (c)     9. (b)     10. (a)


...