Current Affairs

CURRENT AFFAIRS (26.10.16)
  • 2016-10-25
CURRENT AFFAIRS (26.10.16)
  

1. Name the anti-Vietnam War activist who authored Port Huron statement and died recently?
a) Abbie Hoffman
b) Jerry Rubin
c) Eldridge Cleaver
d) Tom Hayden

2. Recently, a team of scientists discovered a secret Nazi base of German dictator Adolf Hitler at which place?
a) Antarctic Circle
b) Arctic Circle
c) Equatorial Region
d) Greenland

3. Which Shrine recently granted equal access to women in entering the complete premises?
a) Maharashtra's Shani Shingnapur temple
b) Kerala's Sabarimala temple
c) Assam's Patbausi Satra
d) Mumbai's Haji Ali Dargah

4. Which campaign was launched by PM Narendra Modi through which people can send their Diwali greetings and messages to the soldiers?
a) #Sandesh2Soldiers
b) #Salaam2Soldiers   
c) #Suno2Soldiers 
d) #Sneh2Soldiers

5. Which company launched its first cybersecurity engagement center in India?
a) Microsoft
b) Google
c) Amazon
d) Twitter

6. Who won the 2016 European Golden Boy Award?
a) Raheem Sterling
b) Kingsley Coman
c) Marcus Rashford
d) Renato Sanches

7. Who won the 2016 Mark Twain Prize for American Humour?
a) Eddie Murphy
b) Bill Cosby
c) Bill Murray
d) Steve Martin

8. As per the World Meteorological Organization, average level of carbon dioxide in the atmosphere across the globe passed how many parts per million in 2015?
a) 425 parts per million
b) 400 parts per million
c) 350 parts per million
d) 516 parts per million

9. Who won the 2016 FIFA U-17 Women's World Cup held in Jordan?
a) North Korea
b) Japan
c) Jordan
d) Indonesia

10. Who won the Mr Asia 2016 title at the 5th Phil-Asia bodybuilding championships held in the Philippines?
a) G Balakrishna
b) Koshy Varghese
c) Rohit Khandelwal
d) None of the above


ANSWER:

1. (d)    2. (b)    3. (d)    4. (a)    5. (a)
6. (d)    7. (c)    8. (b)    9. (a)    10. (a)


...