Current Affairs

CURRENT AFFAIRS
  • 2016-07-11
CURRENT AFFAIRS
 BANK 

1.The Indian licensing body for professional boxers Indian Boxing Council (IBC) has been officially granted affiliation by which Council?
A.Commonwealth Boxing Council
B.International Boxing Council
C.National Boxing Council
D.Commonnation Boxing Council

2.Using the Satellite-based method, NASA scientists have located 39 unreported and major human-made sources of toxic ______________emissions.
A.Methane
B.Sulphur di oxide
C.Carbon Monoxide
D.Nitrous Oxide
3.Who has been elected as the Speaker of 15th Tamilnadu Legislative Assembly?
A.Thambidurai
B.P Dhanapal
C.V Jayaraman
D.Markendayan

4.Which port in India bagged National Award for excellence in Cost Management for the year 2015 from the Institute of Cost Accountants of India?
A.Paradip
B.Marmugao
C.Ennore
D.V.O.Chidambaranar

5.Which state assembly has passed Ease of Doing Business Bill, 2016 to make ease of doing business and to attract fresh investment?
A.Assam
B.West Bengal
C.Chattisgarh
D.Manipur
6.Which amended rule has decided by the Union Government to end the improbability over the General Anti Avoidance rules as it is expected to start with effective from 01.04.16?
A.Import Tax
B.Road Tax
C.Salex Tax
D.Income Tax

7.Who is received the Prestigious G. D. Birla Award for Scientific Research for 2015 from the Department of Aerospace Engineering, IIT in Kanpur?
A.Sanjay Mittal
B.Vinod Khosla
C.Ajit Gupta
D.Gunjan Sinha
8.Who is resigned the position of Editor-in-Chief of Ananda Bazaar Patrika (ABP) and The Telegraph and decided to continue as chairman of the group?
A.Malini Parthasarathy
B.Aveek Sarkar
C.Anirban Bhattacharya
D.Mukund Padmanabhan

9.How many wildlife sanctuaries, Tiger reserves and National Parks is to be implemented under Swachhta Mission?
A.15
B.12
C.11
D.10

10.For what purpose MoU was signed between the Rural Development Ministry and ISRO created a system under MGNREGA in each gram panchayat?
A.disaster management support
B.global positioning of location
C.geo-tagging of assets
D.remote sensing technology


ANSWER:

1-a    2-b    3-b    4-d    5-a    6-d    7-a    8-b    9-d    10-c




...