Current Affairs

CURRENT AFFAIRS (12.10.16)
  • 2016-10-11
CURRENT AFFAIRS (12.10.16)
 BANK 

1.    NASA’s Hubble Space Telescope recently detected Great Balls of Fire near which of the following stars?
a)    Polaris
b)    Rigel
c)    Antares
d)    V Hydrae

2.    A new termite species named Glyptotermes Chiraharitae was recently discovered at
a)    Madhya Pradesh
b)    Chhattisgarh
c)    Kerala
d)    Tamil Nadu

3.    Who won the 2016 China Open Women's Singles title?
a)    Johanna Konta
b)    Agnieszka Radwanska
c)    Serene Williams
d)    Svetlana Kuznetsova

4.    Who won the 2016 China Open Men's Singles title?
a)    Andy Murray
b)    Grigor Dimitrov
c)    Novak Djokovic
d)    None of the above

5.    Who won the 2016 Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel?
a)    Oliver Hart and Bengt Holmstrom
b)    David J Thouless and F Duncan
c)    Jean-Pierre and J Fraser Stoddart
d)    Peter Englund and Seamus Heaney

6.    Who was appointed as China's Ambassador to India recently?
a)    Zhou Pingjian
b)    Xiong Bo
c)    Le Yucheng
d)    Luo Zhaohui

7.    What is the theme for the 2016 International Day of the Girl Child?
a)    Girls' Progress = Goals' Progress: What Counts for Girls
b)    Ending Child Marriage
c)    Empowering Adolescent Girls: Ending the Cycle of Violence
d)    The Power of Adolescent Girl: Vision for 2030

8.    Who won the 24th Ekalabya Award for the year 2016?
a)    Dutee Chand
b)    Srabani Nanda
c)    Anil Kumar Prakash
d)    Dipsan Tirkey

9.    Who was appointed as the Brand Ambassador of Vizag Steel recently?
a)    Dipa Karmakar
b)    P V Sindhu
c)    Saina Nehwal
d)    Sakshi Malik

10.    Name the country that vetoed the UN Security Council draft resolution demanding an end to the bombing of Aleppo city in Syria.
a)    Russia
b)    Ukraine
c)    United Kingdom
d)    United States

ANSWER:

Answers

1. (a)     2. (d)    3. (c)     4.  (b)     5. (a)
6. (a)     7. (d)     8. (b)    9. (b)     10. (a) 

...