Current Affairs

CURRENT AFFAIRS (07.10.16)
  • 2016-10-06
CURRENT AFFAIRS (07.10.16)
 BANK 

1. Who was appointed as Brand Ambassador of Kerala’s Haritha Keralam project? 
a) Vijay Prakash
b) Jency Anthony 
c) K J Yesudas 
d) Kiran Reddy

2. Name ISRO’s communication satellite that was launched from the spaceport of Kourou in French Guiana?
a) INSAT-4CR 
b) GSAT-18
c) GSAT-15 
d) HAMSAT

3. Name the department that was set up by Union Finance Ministry to streamline government borrowings and better cash management with the overall objective of deepening bond markets.
a) Debt Management Cell 
b) Department of Debt Management 
c) Cell for management of debt 
d) None of the above

4. Name the Professional Indian mountaineer who scaled the world's sixth highest mountain Cho Oyu.
a) Krushnaa Patil
b) Arunima Sinha 
c) Santosh Yadav 
d) Arjun Vajpai

5. Who of the following was conferred with the Sangeet Natak Akademi Fellow (Akademi Ratna) by President Pranab Mukherjee?
a) R N Thyagarajan 
b) Kartik Kumar 
c) C V Chandrasekhar
d) Mashkoor Ali Khan

6. Who won the Shinhan Donghae Open 2016?
a) Gaganjeet Bhullar
b) An Byeong-hun
c) John Huh
d) Kim Meen-whee

7. M. Venkaiah Naidu recently released the book titled Modi’s Midas Touch in Foreign Policy. Who is the author of the book?
a) Surendra Kumar
b) Brijesh Mehta
c) Venkaiah Naidu
d) Arun Jaitley

8. Who was recently selected by the UN Security Council as the next UN Secretary-General ?
a) Ban Ki-moon
b) Antonio Guterres
c) Angela Merkel
d) None of the above

9. Who was appointed as the Chairman of the Central Board of Direct Taxes?
a) Rani Singh Nair
b) V Easwaraiah
c) Sushil Chandra
d) Sam Pitroda

10. Name the Crown Prince of Abu Dhabi, who will be the chief guest at the 2017 Republic Day parade of India?
a) King Fahd bin Abdul Aziz
b) Fahd bin Abdulaziz
c) Salman bin Abdulaziz
d) Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan


ANSWER:

1. (c)     2. (b)    3. (a)    4. (d)    5. (c)
6. (a)    7. (a)    8. (b)    9. (c)    10. (d) 


...