Current Affairs

CURRENT AFFAIRS TODAY (04.10.16)
  • 2016-10-03
CURRENT AFFAIRS TODAY (04.10.16)
 BANK 

1. Citizens of a country in a referendum rejected the peace deal with Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC) rebels. Name it.
a. Colombia
b. Syria
c. Iraq
d. Ukraine 

2. Which state on 2 October 2016 notified Prohibition and Excise Act, 2016 that says that drinkers could land drinkers in jail for up to 7 years with a fine of at least 1 lakh rupees?
a. Odisha
b. Gujarat
c. Kerala 
d. Bihar

3.
 The Union Government on 1 October 2016 gave a year extension to the Chairman of State Bank of India (SBI). Name her.
a. Arundhati Bhattacharya
b. Shikha Sharma
c. Chanda Kochhar
d. Naina Lal Kidwai

4. Name the Chess player to whom India's Viswanathan Anand lost the game in 10th Tal Memorial International chess tournament in Moscow?
a. Magnus Carlsen
b. Vladimir Kramnik
c. Shakhriyar Mamedyarov
d. Sergey Karjakin

5. Britain has decided to trigger the formal process for leaving the European Union before the end of March of
a. 2017
b. 2018
c. 2019
d. 2020

6. S. Sivakumar was recently appointed as a full-time member of the 21st Law Commission of India. Who is the Chairman of the Commission?
a. Ravi R Tripathi 
b. Abhay Bhardwaj
c. Balbir Singh Chauhan
d. AP Shah

7. What is the theme of the World Habitat Day 2016?
a. Public Spaces for All
b. Better City, Better Life
c. Harmonious Cities
d. Housing at the Centre

8. The India Sanitation Conference (INDOSAN) was recently inaugurated by Prime Minister Narendra Modi at
a. Mumbai
b. Raipur
c. Bengaluru
d. New Delhi

9. Which state topped the list of endemic flowering plants, as announced by the Botanical Survey of India?
a. Kerala
b. Tamil Nadu
c. Maharashtra
d. Mizoram

10. Who won the 2016 Malaysian Grand Prix?
a. Daniel Ricciardo
b. Max Verstappen
c. Nico Rosberg
d. None of the above


ANSWER:

1-a        2-d        3-a        4-b        5-a

6-c        7-d        8-d        9-b        10-a


...