Current Affairs

CURRENT AFFAIRS IN TAMIL(30.09.16)
  • 2016-09-29
CURRENT AFFAIRS IN TAMIL(30.09.16)
 SSC 

1.    India was ranked at which position in the Global Competitiveness Report (GCR) 2016-2017?
a)    10
b)    39
c)    55
d)    69

2.    Which two countries recently held first high level dialogue on counter-terrorism and security?
a)    India and Malaysia
b)    India and China
c)    India and Bangladesh
d)    The USA and Cuba

3.    Russia recently signed an agreement on Peaceful Nuclear Cooperation with which country?
a)    China
b)    Pakistan
c)    Mexico
d)    Cuba

4.    The world’s first baby was born from a new procedure that combines the DNA of three people. What is the name of the procedure?
a)    Mitochondrial Contribution
b)    Cytoplasm Transfer
c)    Mitochondrial Donation
d)    None of the above

5.    The Union Cabinet recently approved closure of which of the following companies?
a)    Western Coalfields
b)    Hindustan Cables Limited 
c)    Andrew Yule and Company
d)    New India Assurance

6.    Name the former Australian cricketer, nicknamed as Tangles, who passed away recently.
a)    Max Walker
b)    Jack Barrett
c)    Syd Gregory
d)    Ernie Jones

7.   
 Union Cabinet in September 2016 approved MoU between India and which country in the field of Industrial Property Cooperation?
a)    Qatar
b)    Singapore
c)    Russia

d)    Japan

8.  
  Which region was declared as Measles free recently by WHO?

a)    The Americas
b)    United Kingdom
c)    United Arab Emirates
d)    West Africa

9.    
Who was appointed as the Chief Secretary to the Karnataka Government recently?

a)    Subhash Chandra Khuntia
b)    Arvind Jadhav

c)    Upendra Tripathy
d)    SK Pattanayak

10.    
When the World Heart Day is celebrated every year?

a)    26 September
b)    27 September
c)    28 September
d)    29 September

ANSWER:

1. (b)     2. (b)    3. (d)     4. (c)    5. (b) 

6. (a)    7. (b)     8. (a)     9. (a)    10. (d) 

...