Current Affairs

CURRENT AFFAIRS QUIZ(20-09-16)
  • 2016-09-19
CURRENT AFFAIRS QUIZ(20-09-16)
 BANK 

1. Name the sports personality appointed as Brand Ambassador of Punjab National Bank recently.
a) MS Dhoni
b) Yuvraj Singh
c) Virat Kohli
d) Sachin Tendulkar

2. Who was appointed as the Head of International Society for Blood Transfusion (ISBT) recently?
a) Narendra Babubhai Patel
b) Ravi Reddy
c) Selva Pankaj
d) Manjit Gill

3. 
Name the Pulitzer-winning US playwright who authored the masterpiece Who’s Afraid of Virginia Woolf and died recently?
a) Richard Nelson
b) Sean O'Casey
c) Tim Rice
d) Edward Albee

4. Name the Guided Missile Destroyer Ship that was launched recently at Mazagaon Dock Ship Builders Limited (MDL), Mumbai.
a) INS Visakhapatnam
b) INS Porbandar
c) INS Mormugao
d) INS Paradip

5. Name the Malayalam critic who was chosen for the prestigious N Mohanan Suvarna Mudra Award 2016?
a) Edasery Govindan Nair
b) M Leelavathy
c) Krishna Pillai
d) PK Balakrishnan

6. Which of the following won the 68th Annual Primetime Emmy Awards?
a) Game of Thrones
b) Veep
c) The Americans
d) Downtown Abbey

7. Who of the following won gold medal in Junior World Wrestling Championships?
a) Priya Marwar
b) Manisha
c) Priyesha Deshmukh
d) Jeba Hayat

8. Name the recent joint naval exercises conducted between China and Russia in the South China Sea.
a) Exercise RIMPAC
b) Ruschi-2016
c) South China Sea Joint Exercise 2016
d) Joint Sea-2016

9. Name the Indian hearing-impaired shooter who won the bronze medal in the first World Deaf Shooting Championships.
a) Priya Marwar
b) Deepa Malik
c) Priyesha Deshmukh
d) Jeba Hayat

10. Which of the following was recently declared as the 22nd district of Haryana?
a) Gohana
b) Charkhi Dadri 
c) Mahendragarh
d) Palwal


ANSWER:

1-C        2-B        3-D        4-C        5-B        6-A        7-B        8-D        9-C        10-B

...